Our Wedding Day (When it is all begins)

Kesah setiap baby dalam perut mamanya (A must watch video)

Tuesday, April 6, 2010

Swollen feet n New due date

New Due Date
Hari sabtu lepas, on 3rd April 10, Checkup for 35 wks with doctor Salleh, Dr.Salleh kata yang taca kena besalin 2 minggu awal dari duedate, berkemungkinan besar kena operate, memandangkan bby yang besar dan embam,doc cerita minggu lepas dia sambut bby yg beratnye 5.2kg by operation mak bby tu pon kena kencing manis,slalunyer doc kata bby yg besar nie maknye mmg kena kencing manis,pastu ada yang kuar 4.4kg cenggitu tak silap,dasyat betul,tapi alhamdulillah semua selamat,janji ikut arahan doctor,doc cite ada kes baru2 ni jugak yg bby meninggal sbb dah sampai hospital bby dah terkulai kepala keluar n stuck,doc kata jgn balik tunggu kat hospital,tapi patient degil...hmm akhirnyer..balik jugak,bile balik dah tak tahn bby tu nak keluar dah time tu dalam kereta...
           On the way to hospital kepala bby dah kuar,kalau ikut cakap doc stay kat hospitalkan tak jadi camtu insyaAllah bby dapat diselamatkan.....kan diri sendiri yg merana,pastu ada yg doc soh operate sbb bby besar skit,dia mati2 nak natural birth, masa besalin bby tak muat nak kuar kat bahagian bahu,terpaksa patahkan bahu bby....tak ke kesian tu....camtula....kesimpulannyer....betapa hebat pon kita kat luar tu..tapi bila bahagian yang bukan bidang kita dengarla kata yg lebih pakar.....bukan semua benda kita tahu...cuba sekali sekala bersikap rendah diri dan percaya kata org yg sepatutnyer....bukan dari pengaruh org disekitar kita semata2........

Swollen Feet
Selalukan taca ada bgtau yg kaki taca bengkak sgt,susah nak jalan,sandal dah tak muat,selalu rasa cam semut2 kat bahagian atas kaki tu...kat bawah nie gambar kaki taca yang bengkak itu....adeh...


Takut tak?hmm takutkan tgk?rasenyer lagi ....maleh nak cakap..huhuhu...tapi nak jadik mama punyer pasal...insyaAllah boleh....

No comments: