Our Wedding Day (When it is all begins)

Kesah setiap baby dalam perut mamanya (A must watch video)

Monday, April 12, 2010

Bobo first 3 days at home......

Jumaat malam on 9th April,hubby n taca pegi umah mak sebab mak tetiba sakit tak boleh bangun,kami pon panggil doc dtg umah soh check mak,alhamdulillah takde anything yg serius,cuma mak stress n penat sgt...malam tu kitorang sempat main2 ngan bobo,pastu hubby kata jom bawak bobo balik nak?huhuh...taca senyum jer...sbb sebetul plannyer nak amik bobo pas abis pantang,ni belum besalin hubby cam dah tak sabar...hubby kata takut bapak bobo ajar bobo bukan2 n bobo pon dah pandai kuar umah main....takut org curi katenyer...yelatu....kekekke....
      Pastu akhirnyer bawak jugak....taca dokong bobo masuk dalam kete....baik betul perangai budak tu..diam jer sampai umah....sampai kat umah dia bau2 semua tempat..pastu mulut dia bising,kitorang dah kenalkan dia dgn tempat poo poo dia..pastu bagi dia minum n makan...popo main2,tapi dia cam takut2lagi sbb tak biasa dgn umah,kami bedua terpaksa tido luar sbb nak temankan bobo,takut sbb tak train dia poo2 lg,kang dia dah terpoo2kat tempat lain susah dah nak train,alamatnyer tak tido malam tu,tido sekejap2 jer,sbb each time dia jerit kitorang temankan dia pegi minum n gi tempat poo2 dia bagi familiar...
     Pastu 2nd day pas balik dari checkup,balik main ngan bobo,bobo really depend on us,kira kitorg dah macam mak dia,kene ajar dia berak n etc.sbb dia bby lagi baru nak belajar makan,main dgn dia bukan main kelakar,bbo ni pelik dari tgh bermain dgn extream pastu boleh tido tiba2,tarik telinga dia pon dia taknak bangun,2nd day ni dah ok sket,pagi nni dia pegi poo2 sorang2 tak payah nak bising kat kitorang soh teman,alangkah leganyer,berbaloi practicekan dier...biar dia independent cepat,so bila dah ada bby nanti takyah nak bg perhatian kat dia lebih2 sbb dia dah tau buat semua n dah familiar dgn umah...kat bawah ni antara aksi2 bobo sepanjang 3 hari sampai kat umah....

yang belah kiri tu bobo ngan taca,sempat bobo posing pandang camera,yang kanan tu bobo ikut sebijik macam hubby,siap tekangkang n menelentang..cutenyer rase nak gigit je perut dier


si bobo ikut tuannyer,hubby mengereng, dia pon tido mengereng, copycat betul ini cat!yang kanan tu dia sebenarnyer tutup muka sebab tekena cahaya dari tingkap,bobo ni tak suka cahaya macam count dracula jer...


Ini dia bobo,kami tido kat bilik dia mengekor,tapi belum pape dah main duit,hamboi.....si bobo mata duitan......

3 comments:

QueenWizza said...

bila due ni taca? hehe dah april ni..
alolo..geramnye tgk tucen tu. hehehe cumel sgt..

taca said...

insyaAllah 23 ni,awal 2 minggu....huhu nervous....bobo tu mmg comel n nakal

QueenWizza said...

23hb ni? ohh..da x lme tu..
smoga slmt smuanya..jgn lupa letak pics bb nnt k? take care =)