Our Wedding Day (When it is all begins)

Kesah setiap baby dalam perut mamanya (A must watch video)

Monday, April 12, 2010

Bobo first 3 days at home......

Jumaat malam on 9th April,hubby n taca pegi umah mak sebab mak tetiba sakit tak boleh bangun,kami pon panggil doc dtg umah soh check mak,alhamdulillah takde anything yg serius,cuma mak stress n penat sgt...malam tu kitorang sempat main2 ngan bobo,pastu hubby kata jom bawak bobo balik nak?huhuh...taca senyum jer...sbb sebetul plannyer nak amik bobo pas abis pantang,ni belum besalin hubby cam dah tak sabar...hubby kata takut bapak bobo ajar bobo bukan2 n bobo pon dah pandai kuar umah main....takut org curi katenyer...yelatu....kekekke....
      Pastu akhirnyer bawak jugak....taca dokong bobo masuk dalam kete....baik betul perangai budak tu..diam jer sampai umah....sampai kat umah dia bau2 semua tempat..pastu mulut dia bising,kitorang dah kenalkan dia dgn tempat poo poo dia..pastu bagi dia minum n makan...popo main2,tapi dia cam takut2lagi sbb tak biasa dgn umah,kami bedua terpaksa tido luar sbb nak temankan bobo,takut sbb tak train dia poo2 lg,kang dia dah terpoo2kat tempat lain susah dah nak train,alamatnyer tak tido malam tu,tido sekejap2 jer,sbb each time dia jerit kitorang temankan dia pegi minum n gi tempat poo2 dia bagi familiar...
     Pastu 2nd day pas balik dari checkup,balik main ngan bobo,bobo really depend on us,kira kitorg dah macam mak dia,kene ajar dia berak n etc.sbb dia bby lagi baru nak belajar makan,main dgn dia bukan main kelakar,bbo ni pelik dari tgh bermain dgn extream pastu boleh tido tiba2,tarik telinga dia pon dia taknak bangun,2nd day ni dah ok sket,pagi nni dia pegi poo2 sorang2 tak payah nak bising kat kitorang soh teman,alangkah leganyer,berbaloi practicekan dier...biar dia independent cepat,so bila dah ada bby nanti takyah nak bg perhatian kat dia lebih2 sbb dia dah tau buat semua n dah familiar dgn umah...kat bawah ni antara aksi2 bobo sepanjang 3 hari sampai kat umah....

yang belah kiri tu bobo ngan taca,sempat bobo posing pandang camera,yang kanan tu bobo ikut sebijik macam hubby,siap tekangkang n menelentang..cutenyer rase nak gigit je perut dier


si bobo ikut tuannyer,hubby mengereng, dia pon tido mengereng, copycat betul ini cat!yang kanan tu dia sebenarnyer tutup muka sebab tekena cahaya dari tingkap,bobo ni tak suka cahaya macam count dracula jer...


Ini dia bobo,kami tido kat bilik dia mengekor,tapi belum pape dah main duit,hamboi.....si bobo mata duitan......

Tuesday, April 6, 2010

Swollen feet n New due date

New Due Date
Hari sabtu lepas, on 3rd April 10, Checkup for 35 wks with doctor Salleh, Dr.Salleh kata yang taca kena besalin 2 minggu awal dari duedate, berkemungkinan besar kena operate, memandangkan bby yang besar dan embam,doc cerita minggu lepas dia sambut bby yg beratnye 5.2kg by operation mak bby tu pon kena kencing manis,slalunyer doc kata bby yg besar nie maknye mmg kena kencing manis,pastu ada yang kuar 4.4kg cenggitu tak silap,dasyat betul,tapi alhamdulillah semua selamat,janji ikut arahan doctor,doc cite ada kes baru2 ni jugak yg bby meninggal sbb dah sampai hospital bby dah terkulai kepala keluar n stuck,doc kata jgn balik tunggu kat hospital,tapi patient degil...hmm akhirnyer..balik jugak,bile balik dah tak tahn bby tu nak keluar dah time tu dalam kereta...
           On the way to hospital kepala bby dah kuar,kalau ikut cakap doc stay kat hospitalkan tak jadi camtu insyaAllah bby dapat diselamatkan.....kan diri sendiri yg merana,pastu ada yg doc soh operate sbb bby besar skit,dia mati2 nak natural birth, masa besalin bby tak muat nak kuar kat bahagian bahu,terpaksa patahkan bahu bby....tak ke kesian tu....camtula....kesimpulannyer....betapa hebat pon kita kat luar tu..tapi bila bahagian yang bukan bidang kita dengarla kata yg lebih pakar.....bukan semua benda kita tahu...cuba sekali sekala bersikap rendah diri dan percaya kata org yg sepatutnyer....bukan dari pengaruh org disekitar kita semata2........

Swollen Feet
Selalukan taca ada bgtau yg kaki taca bengkak sgt,susah nak jalan,sandal dah tak muat,selalu rasa cam semut2 kat bahagian atas kaki tu...kat bawah nie gambar kaki taca yang bengkak itu....adeh...


Takut tak?hmm takutkan tgk?rasenyer lagi ....maleh nak cakap..huhuhu...tapi nak jadik mama punyer pasal...insyaAllah boleh....