Our Wedding Day (When it is all begins)

Kesah setiap baby dalam perut mamanya (A must watch video)

Tuesday, March 30, 2010

Introducing ~~~ Bobo the cat!meow meow~~

hehehehehh.....taca n hubby happy sgt masa first time tgk bobo....sbb sebelum stacy(mak kepada bobo)beranak taca dapat mimpi amik kucing yang comel warna biru,hubby pulak bukan main suka pegi petshop nak tgk kucing~~tak tau nape...pastu tegerak pulak,hubby ckp ngan taca pas bby dah kuar ingat nak bela sekor kucing...tup tup sebulan lepas...masa malam kitorang datang umah mak...mummy tgh2 sebuk2 kat atas dia kata stacy tgh jerit nak beranak...masa tu tak tedetik lagi..cam biasa jer...dalam 2 minggu pas tu macam biasa weekend pegi umah mak...pastu mak kata tgkla anak stacy tu..

pastu kitorang tgk wow!comeynyer,ada dua color kelabu putih n sekor warna oren...alahai...comey sungguh....tu kalau kat petshop berapa ratus agaknyer dia jual....sedangkan ada kucing yg besar tapi tak comey pon dorang jual seribu lebih...mmg masa tu taca n hubby dah geram sgt tak tahan tgk kucing tu cute....kitorg berminat dgn warna kelabu putih tu,yg color tu ada 2ekor,satu ekor pendek,satu ekor panjang ,dua2 betina...yang ekor panjang tu mmg manja dgn kitorang...bila nak balik tu terus hubby ckp jom kita amik nak kucing tu..pastu kitorang terus call mak book yg ekor panjang tu...pas dia pisah susu ngan stacy baru kitorang amik,so skg every weekend sambil2 rutin datang umah mak,kitorang sbenarnyer nak tgk kucing huuhuuhu.....dan kami namakannyer....BOBO



bobo dan adik seirasnyer~~comeykan?









Diabetic + Insulin

On 29/03-taca buat 2nd visit dgn specialist kat Pusrawi Dr.Mazidah,tgk record gula taca mmg teruk so doctor soh amik insulin supaya sugar level nanti dkt labor normal and takde complication.So kat bawah nie ada gambar sugar level punyer tester dgn Insulin...insulin nie kena cucuk sampai nak labor,kene cucuk kat perut...taca kene cucuk insulin 2kali sehari...2jam sebelum makan pagi, 2kali sebelum dinner.......

Lupa pulak pasal checkup on 27th dgn Dr.Salleh,Dr.Salleh kata bby sehat tapi besar sket pada sepatutnye,skg bby 34weeks tapi dia punyer berat dah 2.9kg,Dr. kata sepatutnyer dalam 2.4-2.5kg,hhuhu...tula dia bby manis...manyak makan gule...huhuuhu...tapi alhamdulillah bby sehat...mamanyer je dah tak larat bawak perut yg besar sgt...tapi takpe...mama tak kesah....sbb mama syg baby n papa....so sakit n tak larat pon mama happy....sbb mama tau bby n papa pon syg mama huhuhu...:p

Ini set untuk check sugar level,siap ada buku nak simpan record darah lagi,2hours every meal kene keep record..adeh


Ini set insulin... yang macam pen tula insulinnyer...dalam tu ada insulin dgn jarumnyer skali

Bantal lembu bby

Ini gambar bantal lembu yg papa n mama beli masa nak pegi carik kipas untuk nenek,sambil2 tgk brg ternampak pulak bantal nie..comey sungguh...bantal yg berkemungkinan bakal menjadi bantal ucuk bby..huuhhu


Tuesday, March 23, 2010

Our House Progress - Nilai Spring Heights

On 21st march, taca n hubby pegi ke Nilai nak tgk progress umah kami...umah dijangkakan siap dalam hujung tahun 2011.Diantara sbb2 kami nak pindah dan beli rumah baru, Bkt.Antarabangsa dah makin menakutkan,nak landed house,hubby berkemungkinan besar akan tukar office ke Putrajaya,so dari Nilai ke putrajaya,amik masa 25-30minit jer,rumah baru dapat free membership club house so walaupon landed ada Gym,swimming pool,tennis court,badminton court,squash and yg paling penting untuk hubby...dapat free golf membership......umah baru nie pon gated area,ada security,berjiran dgn rumah bekas Menteri Besar N.Sembilan , Dato'Isa Samad....hhuuuh......landscape umah kitorang pon best,sebelum sampai umah sepanjang jalan lalu tasik2 kecik,dekat betul2 sebelah umah kami ada satu tasik besar,cantik..banyak ikan....nanti bolehla papa n mama bawak bby tecik mancing huhuhuh.... sekarang umah masih dalam proses tapi dah macam tak sabar huhuhuh.....kat bawah nie antara gambar2 yang kami amik on that day...

Antara tasik2 kecik yang akan dilalui sebelum sampai kerumah


Tasik besar betul2 besebelahan dengan kawasan rumah...cantik banyak ikan..huhuhuu

tusambunga tasik besar kat atas tadi besebelahan dengan umah kami yang tengah dibina...yang sebelah kanan nie sambungan gambarnyer....


Ni gambar taman kat rumah tapi belum siap sepenuhnyer...pokok masih kurus2 belaka....


 Gambar Entrance/security check point masuk ke dalam rumah


Ini gambar tiang rumah yang tak siap,sebelah kanan nie mmg btol2 tiang rumah kami corner unit,gambar umah banglo kat belakang tu umah Dato' Isa Samad...rumah kami masih mentulang...baru piling 


Sebelah kiri nie Entrance nak ke Club house,sebelah kiri ni Driving rangenyer.....


Ini pintu masuk ke Golf crsnyer dan Club hsnyer....walking distance dari umah kami...

Tuesday, March 9, 2010

Kelas Antenatal (Part 1) 7/03/2010

Masa last visit dgn dr.salleh haritu ada bgtau kami nak masuk kelas antenatal kat hospital,pastu dr.salleh kata bagus n try nak fit in kan kitorang dalam kelas tu,pastu bila kak aisyah(nurse dr.salleh) check,dah penuh,
another one bulan june hmm time tu dah beranak dah...so dia tanye2kan pastu ada nurse kat reception bgtau ada satu kelas dr.rosli dia buat kat wisma sejarah btol2 sebelah pusrawi....dia kat charge untuk isteri takde untuk suami RM50,wow that's cheap!so kitorang pon amik no doktor nie n call,kelas kitorang tu hari ahad,sampai2 je ahad tu kitorang datang cepat sbb belum bayar,pastu doktor rosli kata tak payah bayar free~huish...bestnyer..dahla tu makanan mmg disediakan,dalam class tu dapat banyak benda free,vitamin,susu etc. langkah kaki kanan kami haritu...first class tu dia terangkan ttg penyusuan dan Labor...topic macam cara nak menghadapi labor,exercise etc. dia akan buat pada 2nd class nanti...kat bawah nie gambor yg diambil masa kat 1st class hari ahad lepas...


Gambar yang sebelah kiri tu masa taca tgh makan nasi lemak sambil ada orang bagi sampel vitamin n penerangan sebelum class start,haritu pap n mama makan breakfast sorang nasik lemak 2bungkus n kuih gulung tah berapa banyak tah hehehe....



ok,yang belah kanan nie gambar dr.rosli tgh bagi penerangan...hehehe..mama teringat,papa dalam kelas bukan main banyak soalan..biasala hero...tup2 time tunjuk gambar labor yang gunting sana gunting sini,potong sana potong sini,hahahaah terus papa diam!muka bekerut!kahkahkahakah...pastu sempat bagitau doktor belum masuk bilik labor tgk gambor tu pon boleh pitam nih...kehkehkehk...tula dia papa bby tu...takmalu..huhuhu..mama ingat hero sangat kekeee,klakola papa tu...macam SODEN!

barangan bb - sleepsuit + hat+ mittens

ermmm...akhirnye dapat jugak pegi sale kat mothercare,firstday hingga 3rd day member dapat tambahan 5% extra dicount dari discount yang ada,jadik papa n mama pon ape lagi...dgn semangatnyer hari sabtu pas test darah kat pusrawi terus ke Klcc beli barang tue...sempat singgah pumpkin patch beli hat yang papa suka tu untuk baby..nasib baik pegi hari tu sbb tinggal satu jer yang display..hehehh...kat bawah nie gambornyer

niela dia beli 6helai sleepsuit kat mothercare,mittens dgn hat kap pumpkin patch,yang kasut tu mmg dah beli minggu lepas...saje je papa letak sebab nak matchkan dengan hat baby tu....


Ini gambar kelengkapan pakaian bbay dalam drawernyer....yang lain kat tempat masing2 ler....comeykan?bebaju baby nie geram jer...wangi jer bau dia....hehehe


Memperkenalkan dari kiri paddy,Popo dan bearbear yang papa dan mama kumpulkan dari hasil pembelian dan koleksi kupon dari guardian..hehehe..tak lama lagi nak handover kat baby...hiks..hiks..hiks

Wednesday, March 3, 2010

Glucose Test 3/03/2010

Banyaknyer gule....

Habisla.....tadi test air gula kat pusrawi sangkut!masa kene puasa, check darah pon dah 9.1,pastu pas minum air gula secawan 16.4,lepas tunggu sejam...dia turun ke 14smthg jer......aduhai....camne ni baby tecik?mama ada diabetis ler...pastu doktor Salleh kata mmg tak normal,kene buat test diabetic lagi skali sabtu depan,yang ni nk confirmkan btol2,kalau macam tu jugak mama kena amik insulin...adui....takutnyer....kalau ikutkan family background mmgla kuat diabeticnyer....Ya Allah,semoga dipermudahkan kerjaku didunia nie amin~

Monday, March 1, 2010

Mark & Spencer

Sun Glasses
Masa hari sabtu jugak 27/02/2010,lepas beli barang baby sikit kat klcc,papa n mama singgah mark n spencer,sesaje jer...pastu papa+mama tgk sun glasses,ok gak bentuk butterfly,mmg harga dia tak macam arwah cermin2 mata mama yg dulu....murah giler....kekekek.....tapi tah...mmg mama bekenan...pastu papa pon amik satu untuk papa,end up papa + mama beli sorang satu....papa kata mama takpayah beli yg mahal2 asik hilang jer..ni pon sure hilang punyer papa kata....chett!...tapi mama tak kesah dah skang,macam mana pon janji mama + papa happy doing things together....so kat bawah ni gambar papa n mama kat rumah bergambar dekat cermin dengan cermin mata tue..hehehehe...perasan habes...













kasut + stokin baby

Selepas check up ngan Dr. Salleh mama + papa pegi Mid Valley tgk sleepsuit baby kot2 dah sale...tapi tak sale lagi...dia kata bulan 3,so tunggulah masuk tengah bulan 3 pegi mothercare beli sleepsuit baby,singgah mom's care beli selimut dgn stokin yang timbul2 gambar bunga n turtle n stokin biasahuhu,pastu mama n papa pegi klcc nak makan kat subway sbb time tu dapat coupon beli satu free satu...kengkononnyerla....pastu masuk isetan....pastu masuk parkson...hahhahahah...papa mmg dah lama usha kasut pumpkin patch yang color lavender tu....dia mmg dah geram lama.....pastu kebetulan kat pumkin patch ada sale....tapi bukan kasut yang papa suka tu...barang2 lain......tapi ada jugak kasut yang mmg gigantic sizenyer...comey habes......papa pon geram..sbb sale!pastu ape lagi walaupon size kacut giant tu utk baby umur 3bulan keatas papa nak beli jugak.Papa kata nanti bila baby dah besar boleh pakai..heehhehh...(alasan)pastu ingat amik yang tu jer rupa2nyer kasut yang tecik papa minat tu pon papa amik walaupon tak sale....kekekeke...papa tu kelakar.....kat bawh ni gambar kasut n stokin yang comel....stokin biasa n selimut...tak amik dah masuk dalam almari baby...huuhu
Dari atas tu topi n kasut yang autie sikin belikan masa dia kat australia..heheh ada gambar koala bear kat topi n kasut,no. dua dari atas tu stokin2 yang timbul gambar bunga n penyu..huhu comey.no tiga dari atas tu sebelah kiri kasut Gigantic n kasut ketaksuban papa yang beli kat pumpkin patch tu....hehehe

Check up - Pusrawi

Pusrawi - Dr.Salleh


Hari sabtu selepas pergi check up pertama dengan Dr.Salleh kat Pusrawi baby 30 minggu,mama n papa rasa lega...sbb kitorang rasa mmg buat keputusan yang tepat...pilih Dr.salleh dari Dr.Daud,Sepanjang Checkup alhamdulillah berjalan lancar...mmg detail,tgk buah pinggang,jantung,tulang peha, tulang belakang,insyaAllah semuanya nampak sehat,masa tu baby nyorok pandang bawah,jadik tak nampak muka baby...Oooo...bby nyorok yer..malu2 yer...cyg....hukhuk..pastu bila doktor tanya family history mama...hmm potential diabetis tu kuat...so kene buat glucose test rabu nie,harap2 takde papela...kalau tak treatment kene buat untuk diabetis...insulin etc....harap2 okla...ni mama mmg nak kurangkan makan manis2 nie....takut kang ujian sangkut...