Our Wedding Day (When it is all begins)

Kesah setiap baby dalam perut mamanya (A must watch video)

Monday, February 22, 2010

Besantai di PD hujung minggu (21/02/2010)

Hujung minggu ni, papa ngan mama kena pegi Nilai sekejap pasal hal rumah,so we decided nak pegi PD pekena Ketam and lepak2 kat tepi beach sambil baca buku....so that's what we did ,makan + santai hehehe...


Ini gambar taca + hubby sebelum begerak nak pegi picnic....tembam nyer taca tu,semua bulat...huhuhu harap2 pas besalin dapatla turunkan berat badan dgn berjayanyer amin~~


Inila kasut ketaksuban papa...hmm tak tau nak cakap ape dah...papa macam budak tecik!


sesampainye kat pd...papa n mama pegi makan kat kedai seafood yang sedap ni nama kedai dia Pantai Ria...pergh licin kami kerjakan.....huuhuhhu




santai......

Masa Lapang mama + baby

ekarang ni,diantara last 2nd sampaila ke 3rd trimester ni,mama punyer hobi bagi baby dalam perut ni dengar music classic, antara favourite, cd untuk baby dan lagu2 andrea bocelli, andrea bocelli ni papa yang bgtau mama sbb masa gi facial haritu papa dgr lagu ni terus dia nak gi download.Jadik mama slalu letak headphone kat perut mainkan lagu2 utk baby sambil mama baca buku.






dalam dua2 cd ni,yang paling sesuai untuk baby mama rasa yang last ni,cd ni ada music2 mozart,bunyi2 burung macam2 lagi,kalau mama pasang cd ni,baby dalam perut selalu respond,baby akan kick2 mama dia,heheheh...andrea bocelli ni pon ok,lagu2 dia yg slow2 tu ok,bab2 soprano tu,takyah la bg baby dengar tekejut pulak dia..huhuhu,suara dia sedap soothing,tapi baby lebih bagus dengar music dari suara penyayi,takut nanti dia ingat tu suara mama or papa dia...

Wednesday, February 17, 2010

My schoolmate Wedding Day (Erna Yusneta)

Ni...hari ahad bangun pagi2 walaupon malam tadi balik lewat dating gi dinner n wayang,terus ke senawang dulu ikut amik zt,pastu ke Selandar,Melaka. Nak jugak tgk kawan sekolah kawin, lama betul tak jumpa...kat bawah ni gambar2 yang hubby amik masa majlis tu,gambar hubby takde dia jadik juru camera je...huhkhukhuk...cayang hubby!


Sampai2 je...mak pengantin dah suruh tepung tawar ...heheheh...tekejut gak sbb mmg btol2 baru sampai...hmm ape lagi...semua taca letak kat tangan pengantin...dah macam ramuan nak buat nasik ayam dah.....tapi penganti nampak cantik dan berseri2....


Nie semua gambar kengkawan sesama sekolah...semangat posse lepas makan...sebaik semua comey2 belake...


Ni anak Khaifezah...budak tecik pompuan tecomel  stakat harini yang taca penah tgk comeynyer...geram2...


Gambar beramai2 bersama pengantin....wah comel sekali didalam sangkar...huhuhuhuh

Pengantin+Taca+Zt.....huhuhu...beseri2 kan pengantin tu....cantik jer...tahniah!Erna n husband...Semoga dipanjangkan jodoh,dimurahkan rezeki,dikurniakan cahaya mata,dan diberkati Illahi...Amin~

Valentine's day 14/02/2010

Setelah pulang dari majlis pertunangan zt...hmmm....taca n hubby balik siap2 malam tu nak gi dating,gi makan kat Chilis Klcc n tgk movie cerita Wolfman,wah..lupa pulak yg taca ni tgh sarat tgk pulak cite2 camtu,tapi time2 dia nak jadik wolf taca pandang tempat lain,lagipon takde impact sangat sebab tak seram langsung,bunyik je lebih.....bisa je wolf dia,muka manja abes....hmm...pastu esok pagi2 amik zt kat senawang pastu pegi selandar kat Melaka Erna kawin...fuhh....penat habes,kitorang tido kol 2.30pg esok bangun awal...adeh penatnyer...

Ni taca amik gambar sendiri,keluar dating buat sanggul jer...hmmm...dah balik pada tunang zt,rambut dah macam taik kucing jer...sanggul jela,ok ker?hmmm.....



Hubby...comel jer..malam tu..walaupon penat..cian yer..


pasangan bahagia...huhuhuh....taca cover maintain senyum walaupon perut dah belaga dgn meje...adeh...cian baby papa+mama dalam peyut tu...huhuhu


Taca +hubby yang rakus dgn makanan malam tu...huhuhu...huish papa betul2 posse lapar tu


kehkehkeh...sekali licin da...mak + pak buyung belasah..kekekek...hodoh btol rupe taca time nie...takpe...hubby kenekan ek...amik gambo cenggini..takpe..siap!

My best friend Engagement Day (14/02/2010)


Hmmm.....hari ahad nie valentine's Day,best friend taca bertunang,so sabtu malam taca n hubby amik cake kat secret receipes,Awal pagi begerak ke Senawang....Ya Allah memangdangkan long holiday cuti Chinese New Year,mmg jam abis,dahla tu dgn panasnye haritu cecah 37 darjah celcius!wow!pergh.Jam+Panas...What a disastrous combination!mmg tak tahan dah ....samapi simpang nilai carik alternatif lain ikut highway LEKAS,mmg best cuti nie dia takda charge tol n takde kereta...terus sampai kat senawang....kalau tau awal2 dah ikut highway ni dari kl chet!....tapi takpe alhamdulillah sampai jugak kat umah zt...hmm..kelengkabut latak kek atas dulang hantaran....pastu tgk zt...wow!cantiknyer..macam artis hehehe....seronok tgk zt yg dah sampai giliran tu. Lepas tgk zt sat....taca n hubby pegi mentekedahrah...almaklumla..I kan mak buyung...kekek...huish lauk dia bukan main sodap!ala2 kampong style...pergh...ada tempoyak petai,rebung daging,ikan masin,ayam rempah,ulam2man...hmmm mcm2 sedap,lepas rombongan lelaki bincang2 alhamdulillah semua selesai...pastu biasalah sessi amik gambar.ni kat bawah ni antara gambar2 yang diambil time tu....

































Friday, February 12, 2010

Papa segment- Demam n sesema (by mama)

Papa Yang Demam

Hmmm.....sepanjang minggu nie dari 8/02-12/02 papa asik demam je..tak baik2...sesema..pastu muka papa nampak bekerut jer....kesian papa...papa tido tak bukak kipas sebab papa kata nak kuar peluh banyak2 n hopefully dapat recover cepat.Papa tido sorang2..kesian papa..papa taknak mama berjangkit sbb mama tgh mengandungkan baby yang tecik dalam perut mama nie.Mama pon tak tahan skg kalau takde kipas,ada kipas pon mama rasa sangat panas dan berpeluh2,mama mmg susah nak tidur,setiap malam tido bangun,tido bangun.
Nie masa mama tgk tulis pasal papa ni pon papa tak pegi keje,tgh berehat dalam bilik,mama kesian sangat kat papa,sepanjang mama pregnant ni,papa selalu demam.Mama pon taknakla lebih2 nak susahkan dia,kalau papa marah2 pon,mama cuba taknak amik hati sangat sbb papa tu tgh demam,mood dia tak baik,mama sayang papa jadik mama kene banyak sabar sikitla...papa tu keje kuat,untuk baby,mama n kita sefamily.Mama doakan papa cepat sihat.
Skg ni papa tgh amik ubat,mama kene tgk2kan papa tu....tanya dia nak minum ke ape ke,yang mama terdayala...sbb mama pon skg tgh sarat,perut mama mmg dah besar sgt,nak aktif sgt pon susah.Nanti bila baby dak keluar dah besar sikit kalau papa sakit,baby kene tgk2kan papa jugak,mama pon mcm tu....papa tu ada kita yang paling rapat dgn dia,jadik kita kene jaga n sayang papa sangat2....mama harap harini papa dapat pulih macam biasa InsyaAllah......

Tuesday, February 2, 2010

Barangan baby - Baju n Buku

Baju Siang baby girl
Setelah mendapat tahu jantina baby on saturday,lepas outing dengan family ke karaoke hubby n taca heading to Ampang point carik baju baby girl...mula2 ingat saje je nak tgk2....pastu bila dah tgk dah tak tahan nak beli huhuhu....tapi kitorang beli baju pakai siang dulu yang pendek 8 helai,yang untuk pakaian malam pulak ingat nak tunggu sale bulan 3 ni kat mom's care or mother care,mana2la yg sale hebat,so kat bawah ni gambar baju2 baby untuk pakai siang.Baju untuk tidur,stokin n sarung tangan,riben n topi belum beli lagi maybe tunggu bulan 3 insyaAllah kalau kami dapat tahan rasa untuk membeli tu...huhuhu


Buku Panduan Mengandung etc.
Masa mula2 mengandung masa last Year first buku yang hubby belikan tajuk dia (Your Pregnancy Week by Week). Buku ni mmg taca baca penuh dgn info,very detail,perkembangan baby n body kita every single week,dia sentuh pasal baby,pemakanan,pembesaran,penyakit,do n don't mcm2 lagi,bagus ada buku ni kalau ada apa2 nak tau tak sempat nak tanya doktor kita boleh carik dalam buku ni.Yang second book ni taca beli jumaat lepas kat popular Ampang Point,tajuk dia (babybook) buku nie editor dia malaysian,doktor malaysia,very good simple yet full of info,dia buat rumusan pasal kita dan development baby every 4 weeks,dia bgtau pantang lepas bersalin ikut melayu,india n chinese punye method,n ada listing checkist barang baby,hospital n macam2 info yg mmg berguna,siap kat belakang tu ada coupon discount untuk barangan baby...for me it is a complete book for malaysian. Kat bawah nie gambar2 depan buku2 yg taca baca.


Sambungan - Pengalaman Mengandung 2nd Trimester

End of Second Trimester
Hari sabtu lepas 30/01/10 - end of 2nd trimester untuk taca,dan juga hari terakhir checkup dgn Dr.Geetha,mmg sepanjang 2 trimester macam2 pengalaman baru yg taca rasa as a pregnant woman,yg merisaukan macam sakit perut,salah makan,sakit badan,pening kepala tak ketinggalan yang mengembirakan mcm baby kita aktif,rasa baby punye strong kick,tgk masa ultrasound baby tu sehat,strong heartbeat n lebih2 lagi bila baby tu respond bila dia dgr suara,lebih2 lagi suara papa dia..mmg dia kick lebih sikit bila dgr suara papa dia...ni mmg anak papa abisla nie....kat bawah ni ada gambar ultrasound baby masa dia 4,5dan 6bulan...dia punya view takberapa jelas tapi okla....kalau yg 3D tu mmg nampak habisla...ni just a normal one..



Dr.Geetha
Memandangkan bulan ni bulan terakhir jumpa dr.geetha...rasa mmg macam sedeh jugak,dr.geetha ni mmg best taca n hubby mmg suka betul,dia banyak bagi berita yang baik2 n pandai bagi kita relax n good advise pasal baby....so hari terakhir tu taca n hubby belikan dr.geetha card,pastu siap amik gambar dgn dia,Dr.geetha kata bolehla kalau ada apa2 dtgla jumpa dia,kalau bby dah selamat lahir pon boleh bawak jumpa dia...huhu...kitorang berborak sikit punye lama haritu....mmg insyaAllah kalau ada rezeki 2nd baby nak checkup dgn dia lagi sebelum pergi hospital bersalin....kat bawah ni gambar Dr.Geetha n taca,hubby yg ambikkan gambar



Baby Girl
This time around kitorang mmg btl2 nak tgk jantina baby sbb dah 6 bulan lebih dah,kitorang pon excited nak beli baju baby huhuhu,pastu kita bagitau dr.Geetha yg mmg nak tau baby punya sex,n she said 98%baby girl..huhuhu..alhamdulillah,barang2 yg kitorang beli pon mmg banyak yg color2 utk baby girl.Ape lagi lepas ni mmg ,mencarik baju babyla ...baby girlkan banyak choice macam2 ada....huhuhuhu..alhamdulillah ada rezeki kami kali ni~semoga tuhan melimpahkan rezeki dan kegembiraan dalam hidup kami...dan kami bersyukur atas limpah kurniaanNya amin~


Sambungan...Barang Baby

Daybed
Hmm..last week papa n mama dah pegi ikea beli katil nenek n almari baby,so isninnye barang sampai,so ape lagi start hari selasa papa mulakan kerjanya memasang Daybed nenek dgn machonye....huhuhu...sampai terbalik2 katil tu papa buat....last2 papa dah penat tepaksa sambong esok...huhuh...mama tgk n bagi moral support je..kekeke,tapi hujung katil tu tekena kaki mama habes bedarah..pedih,tapi sikit jer....rabu tu papa berjaya menyiapkan projeknya yg tergendala smalam..huhu..siapla daybed nenek hari rabu..cayalah Papa!kat bawah ni gambar daybed yg papa usahakan tu...kekeek :p (belum letak cadar n bantal)

Almari baby
Ni baru betol,almari baby akhirnya beli jugak,almari ni agak berat jugak,nasib baik ada delivery,tapi masa memasangnye...pergh papa macam nak amik exam je...dia tatap2 instruction tu,sikit punyer lama...sebaikla ada bantuan mama yg agak cergas dalam bidang ni(hahah papa mesti bengkek baca mama tulis nih,mesti dia tak setuju) papa biasala kalau buat kerja macho2 ni taknak di ganggu..eksenla tu...enksen punye eksen terpijak hammer,mm kaki papa pulak yang berdarah...mana tak bedarah kaki papa langsing macam model..kekeke....tapi itu tak menjadi penghalang...setelah beberapa adegan dah setelah ditertawakan oleh mama berbahak2 papa bejaya menyiapkan almari babynyer huhuhu....inilah hasil ketekunan papa membaca instruction