Our Wedding Day (When it is all begins)

Kesah setiap baby dalam perut mamanya (A must watch video)

Tuesday, January 6, 2009

Holiday in Bali

Ok…first day pas sampai kat bali kitorang duduk kat Puri Bambu…ok not bad landscape dia cantek



















Ok…gambar ni masa kitaorang jalan jalan kitaorg tinggal kat ubud so singgah kat tegal lalang tgk the famous paddy terrace kat kawasan bukit sambil minum air kelapa..nice
















Waktu malam sempat jugak tengok show barong…dulu masa mula datang bali I tk tgk,ingatkan menakutkan giler..actually tak…barong tu sebenarnya cam anjing yg manja Cuma topeng tu je yg scarry…perangai dia cam playfull pastu ada penari legong melegong legongkan punggong…huhuhuh…not a bad performance….













Well..this one dari pagi2 kitaorang bertolak ke sanur nak naik bot pegi ke pulau Nusa Lembongan…this one..huh..naik je bot…penuh dengan barang2 dapur,kotak,batang kayu..dapat duduk kat penjuru plak tu panas…tak de angin…masa mula2 dapat tahanla..pastu tgh laut ombak dia sikitla punya tinggi…melambong2 bot 2meter-3meter pastu turun naik…air laut masok dalam simbah badan every 3 minutes…adeh tension…duduk dalam tu dalam 1`jam 4m minit…mak ai….tak tahan….Masa dalam bot ni jugakla I lost my sunglasses ….skag kepada sesiapa yang nak bercuti dinasihatkan janganlah bawak cermin mata yang beharga…simpan kat umah..kalau nak bawak beli yag murah kat petaling street tu hilang…kalu hilang takdela sakit hati……..tapi bila dah sampai agak lega sebab tempat dia cantik…pemandangan kat situ dasyat jugakla kitaorang tinggal kat mushroom beach…dasyat gakla…release jugala kemarahan tu…sempat gak snorkeling tapi dalam laut dorang takde pape ada rumput laut je…unlike Malaysia pulau2 kita isik dia dasyat…so kami menikmati pemandangan yang best itu…pastu balik je kitaorang naik speedboat huish lega,selesa sampai 30 minit je……










































Lepas sampai je kat sanur..kitaorg lepak kat kuta sehari…well as usual kuta sesak,trafficjam…kalau nak shopping dinasihatkan shoppingla kat ubut barabg2 kraft dia murah jauh dibandingkan dengan kuta….tapi kalu sape yg suka lepak2 kat club nak bekenalan ngan mat saleh ke hap eke bolela enjoy night life kat kuta…pastu petang kitaorang begegas ke uluwatu nak catchup kecak dance tapi sampai2 tak sempat tiket dah habes…well… we just spent our time tgk sunset jela
































Seterusnya kitaorang begerak pagi2 ke kintamani on the way to Lovina nak tgk dolphin..Sampai kat kintamani kitaorg turun pegi kat air panas dia..tapi tak mandila maleh…g mancing ikan…hahaha klakar dapat pancing ikan kecik je…pastu naik balik amik buffet lunch dia sambil tgk pemandanganla…cam dulu2 gak..okla…






































kitaorg teruskan perjalanan ke Lovina…sampai dah penat..check in pegi massage…..malam tgk live band dia klakar gak…tah hape tah dia nyanyi…bolehla blasah suka2…esok pagi nak tgk dolphin ……bangun early in the morning…amik boat kecik takde lifejacket pegi ke tengah laut tunggu dolphin…pastu kitaorg dah start nampakDolphin…Ya Allah comel giler cute nak mampos…menjerit2 org tgk..dia melompat lompat siap ada baby kecik….tapi dalam gambar ni tak clear sbb dia move so fast susah nk capture……so far this is the best moment in bali. Tgk dolphin!








































Well kitaorg nak balik ke ubud singgah kat bedugul..tgk pura dalam tasik…so far this is the best Pura in bali yg I tgk…pemandangan dia dasyat..dalam tasik blkg gunung…wow..




























So…setibanya diubud selepas shopping sakan kitaorag ke Zen Spa best giler..1jam setengah urut dan mandi lulur 150,000 rupiah je…Rm 40 lebih je…murah giler…kitaorg dating cni 2 kali…sebelum berangkat esok……well dah cukup dah cuti 10 hari kitaorg kat Bali…masuk town,masok kampong,pegi pulau,pegi gunung,pegi laut tgk dolphin…well kebanyakkannya dah buat dah…. Best jugak!



























Tanah Runtuh (Bkt. Antarabangsa)















Well...seminggu lepas wedding day...hari sabtu pkl 8.30, we woke up from bed as usual.....bangun je electric takde so...kitaorg perasan something is not rite...so jengok kat bawah tingkap nampak ramai org park kereta n walk...wow!at first we thought ramainye org nak jaga badan skang....pastu kita tgk kanan nampak cam tanah bukit dah jatuh cam botak sebelah...so we decided to walk n kepoh..tak bol;eh bwk kereta sebab jalan dah takda ,pecah,kene timbun dgn tanah...there is no way for car...so we walked down the hill...tengok ...wow...rumah bunglow kat bwh dah tebenam dan tingkat atas ada kat seberang jalan...ranap...kereta separuh tebenam dalam tanah...well it ba disaster...A Total Caos!polis..tentera..well u name it..everybody was there....tentera create jalan baru nak keluar...of coz jln tu curam kecik licin...but it is ok as long as we can get the hell out from there at that momment...so kitaorg naik balik amik baju tinggalkan umah,kereta,everything n call my sister to pick us up....kitaorg tak byk amik gambar pakai camera cuma byk on videocam...so ni antara gambar yg sempat kitaorg amik guna camera


gambar ni kire lastla gambar kengkawin....gambar member2 skolah ada yg tak berubah,ada yang dah beranak pinak mcm2la...best jugak bila dikenang2kan...well masa skolah kira nakal nau zubillah...ingat lagi gadoh ngan cikgu...bediri atas kerusi..soh org siapkan keje skolah....kene sebat dgn ustazah masa form2 adeh sakit tol......masa kat skolah takde masalah besar,bila dah dewasa...hmmm...mcm2 well we all adults now...skang buat nakal kene tanggung tak macam dulu...uhuhks...


nia gambar rakan2 opis lamala...byk memori kitaorg besama dari keje dan hobi kitaorg yg paling popular mengompat....huhuhu..jaja skg pregnant...cute giler...cikin semakin bergaya..intan masih intan(maintain) dan tidak ketinggalan bestfriend cum pengapit zt yg suka btol jadik pengapit,takde gambar dia yg tak senyum...sambil2 bersanding tu sempat jugakla kitaorg begosip...hish...apela nak jadik zt nie huhuhu....


well..ni gambar masa besanding..pengantin pompuan cam marah jer...haha..takdela actually...taca tak reti senyum depan camera...camm...bile tgk camera tu dah naik tak tentu arah dah nak senyum camne...senang2 buat muka marah je ala2 amokla ..hahaha..



well happy new year to all....a brand new start for 2009.Ok semua dalam blog ni bermula dgn cerita n pix selepas my weddingla...untuk mengelakkan sebarang pertanyaan dan kontoversi huhuu...



Well..kita start dulu dgn gambar2 kawin before that..i would like to make an announcement agar tiada yang terkejut sambil terguling melihat saya yang semakin comel dari segi saiz dan posisi hehehe....i naik 12kg since i met him...hmm....so pls fasten your stbelt ladies & gntlmn huhuh.....






Ini gambar masa selepas menikah kat masjid well obviously dgn baju 3 lapis tudung panjang meleret dah macam mam aloya kueh lapis dah...hehe